Společenská místnost – 75 m2

Tento velkorysý a nezvykle tvarovaný prostor jsme měli rozdělit na tři hlavní části:. praktickou a moderní kuchyni, jídelnu a pohodlný relaxační kout pro velkou rodinu. Přestože bude prostor obýván početnou rodinou s pěti dětmi, museli jsme vytvořit moderní interiér, kde dominuje bílá, šedá, lesk sklo a v menší míře dřevo. Bylo ale zřejmé, že sterilní prostor, jenž by mohl být patrný ze zadání, to být nemůže.

Tato rozlehlá místnost by se mohla zdát dostatečně světlá, ale nebylo tomu tak. Před okny domu jsou vzrostlé stromy, které sice poskytují určitou intimitu před pouličním ruchem, ale na druhou stranu berou prostoru sluneční světlo. Abychom místnost maximálně prosvětlili a odlehčili, zvolili jsme podlahu v dekoru velmi světlého kamene. Ta je ještě umocněna bílou kuchyňskou linkou ve vysokém lesku a dalším bílým nábytkem. Kontrast zajišťuje betonová stěrka na sádrokartonu v kuchyni i nad krbem. Přírodní materiál je zastoupen dubovým masivem, který velkou místnost „odsterilizoval“ a zútulnil.

Obývací část, která je orientovaná na sever, jsme zútulnili červenou barvou zastoupenou v koberci, jenž si v zimě krásně „hraje“ s plameny v krbu. Dřevo na podpal jsme umístili do velké niky vedle krbu.Vše uzavírá velkoformátová tapeta s přírodním motivem a živá rostlina a obraz na protilehlé stěně. Rodina si přála skrýt televizi, což jsme vyřešili pojízdným sklem na kolejničkách potištěným navazujícím vzorem tapety, jež je zhotovena na zakázku na celou televizní stěnu.